Powered By Blogger

Sider

torsdag 19. april 2012

Nye elever - nye muligheter

Da er vi i gang med blogging igjen; denne gangen med nye elever. 

Det er alltid interessant å se om elever som ikke nødvendigvis er så glade i å skrive tar til å blogge.  Blogging er en kunst - særlig god blogging, som vekker interesse, undring, beundring, provokasjon - ja rett og slett engasjement.

Når dere skal sette opp en medieblogg så er det for å kunne reflektere over hva dere jobber med til dagen på skolen.  Her har dere 3 programfag: mediekommunikasjon, produksjon og design og uttrykk.  Innenfor disse 3 fagene er der mye en blogg kan brukes til.  Her kan dere publisere bilder, videoer, tutorials, tekster, ja stort sett alt som faller innenfor faget media.

I enhver sammenheng er det viktig å reflektere over egne valg, egne prestasjoner og eget ståsted i forhold til andre og i forhold til seg selv på et tidligere tidspunkt.  Hvordan løser jeg oppgaven nå i forhold til hvordan jeg løste den på VG1?  Hva klarer jeg nå i forhold til før jeg lærte den nye programvaren?  Ikke minst: Hva kan jeg nå i forhold til i fjor?  Refleksjon er en indre gjennomgang av hva vi har gjort, hvordan vi taklet oppgavene og resultatet vi kom frem til.  Dette er en god måte å lære på, og en god måte å reflektere på er å snakke om ting og å skrive om ting.

Dere får ganske mye trening i å presentere ferdige produkter.  Men, det er dermed ikke sagt at dere ikke trenger mer trening på dette området også, og skriveferdigheter er noe som trengs å utvikles.  Veldig ofte liker vi ikke det vi ikke kan - eller, rettere sagt, det vi tror vi ikke kan - eller det vi ikke liker, eller tror vi ikke liker.  Det fantastiske er jo at vi ofte finner ut at vi liker noe når vi mestrer noe.  Men, for å mestre noe må vi øve. 

Dette kan bloggen være; et fristed, et sted der vi øver oss på å skrive, et sted der vi reflekterer, samler tankene.  Men, også et sted der vi kan samle det vi har gjort, publisere bilder, filmer, tekster, kort sagt en samling av våre åndsverk. 

Bare husk, det vi legger her skal være egenprodusert!

Klar, ferdig, skriv :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar