Powered By Blogger

Sider

søndag 2. januar 2011

Dokumentaroppgave

Elevene på VG2 hadde ennå ikke hatt en oppgave der film ble brukt til annet enn fiksjon.  Dermed var valget lett når det skulle gis en ny oppgave før jul.  Dokumentarsjangeren er interessant for medieelever fordi den er så lik reportasjeformatet og dermed nok er den sjangeren en oftest kommer borti enten en jobber i nyhets-, sport-, kultur- eller andre redaksjoner.  Det er også godt med øvelse i hvordan en skal snakke med andre mennesker, filme og intervjue i forhold til et tema som er reelt.  I det store og det hele har oppgaven gått bra, og det virker som de fleste synes den var spennende .  Der er alltid noen som somler bort tiden på begynnelsen og ser at de står i beit for tid mot slutten.  Men det er jo en læringsprosess det óg.

Vårt største problem har vært redigeringsmuligheter ettersom vi ikke har nok Mac'er.  Noen har brukt gratisversjonen av Sony Vegas men de fleste har vært tålmodige og ventet på ledige Mac'er slik at de kunne redigere i Final Cut.

Noen har levert inn før juleferien, men storparten har redigering igjen, så nå er det store spørsmålet, kommer vi i havn innen terminslutt?  Det blir spennende å se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar